Top účesy z krátkých vlasů

Top účesy z krátkých vlasů

Vlasy si zkracujeme z různých důvodů. Někdy máme zničené konečky, jindy jen chuť na změnu a občas i proto, že chceme vlasy darovat na dobrou věc. Jedním z důvodů je také praktičnost kratších střihů, které šetří čas při mytí a péči. Ale jejich styling je už úplně jiný šálek kávy. Pokud vás zajímají současné trendy jejich úpravy, čtěte dále.

Základem je dobrý střih

Náročnost úpravy krátkých vlasů závisí na střihu, který byste si měli obnovovat přibližně každé tři týdny. U delších vlasů se nárůst o pár centimetrů ztratí, ale pokud máte vlasy krátké, pár centimetrů může zcela změnit celkový vzhled.

Trendy střihy letošního roku jsou:

  • bob - delší vlasy kolem obličeje postupně se zkracující směrem k šíji, nadčasový účes inspirovaný dvacátými léty minulého století,
  • lob - nazývaný také dlouhý bob, který sahá přibližně po klíční kosti,
  • pixie - střih vlasů, které jsou delší nahoře v oblasti ofiny a spánkových kostí a na krátce sestříhané na zadní části hlavy,
  • mullet – působí trochu retro, vlasy jsou na bocích a na vrchu hlavu krátké, ale vzadu jsou delší a obvykle se doporučuje lidem s vlnitými vlasy.

Společenské účesy z krátkých vlasů

Při úpravě krátkých vlasů na společenské události jistě využijte jednu tajnou zbraň – vlasové doplňky. Trendové jsou stále velké sponky s různými dekoracemi, ať už jde o perličky, flitry nebo korálky. Jemněji a více romanticky působí hřebínky s květinami. Korunou krásy jsou samozřejmě samotné vlasy.

  • Zapletená ofina - copy zapletené z delší ofiny směřující za uši až do zadní části hlavy působí jemně, romanticky a velmi žensky.
  • Vyfoukaný pixie střih - dodejte střihu pixie pořádný objem tím, že vyfoukáte a zalakujete ofinu směrem dozadu. Tento jednoduchý krok povýší klasický look na účes vhodný pro společenské události.
  • Mokrý vzhled – vlasy upravené pomocí gelu nebo vosku tak, abyste dosáhli jejich vysokého lesku a dokonale přiléhali k vaší hlavě, působí velmi elegantně. Pokud máte vlasy dlouhé přibližně po ramena, upravte takto pouze část vlasů nad ušima. Máte-li vlasy naprosto krátké, vytvořte mokrý vzhled na celé hlavě.
  • Ležérní vlnky – pomocí žehličky na vlasy jednoduše vytvoříte vlny i na krátkých vlasech. Proběhněte si je prsty, aby působily ležérně a uvolněně. Přidejte třpytivou ozdobu a večerní look je na světě.

 

Běžné účesy z krátkých vlasů

Již z přehledu nejtrendovějších střihů krátkých vlasů je jasné, že současné období ovlivňuje retro-vlna. Najdou se mezi nimi ovšem i ultramoderní střihy, které by před několika desetiletími mohly i pobuřovat.

  • Ultra-krátké vlasy zkracované pomocí strojku - při tomto střihu je důležitá vhodná péče o pokožku hlavy, jelikož je poměrně odhalená a proto musí vypadat bezvadně a zároveň je třeba ji chránit před vlivem slunce. Kromě péče o zdraví vlasů je v tomto případě zapotřebí udržovat pěkně tvarovanou linii vlasů v oblasti čela a šíje.
  • Čelenky – budou se vám hodit zejména tehdy, když váš krátký účes už není úplně krátký a vy nevíte, jak si máte poradit s vlasy, které strčí na všechny strany. Díky čelence budete chic, zvláště pokud si ji vyberete v moderních barvách - všechny odstíny hnědé, barvy drahokamů a přírodních materiálů.
  • Barevné konečky - jakýkoli krátký střih oživí zabarvení konečků o několik stupňů světlejší barvou, než je vaše přirozená barva vlasů.
  • Vlnky a kudrny – i krátkým vlasům dodávají objem, hravost a romantický vzhled. Díky tomu, že jsou vlasy kratší a tím i lehčí, vám budou vlnky a kudrny držet mnohem déle.
  • Konečky vytočené směrem ven – krátkým účesům sluší konečky vytočené směrem ven od krku a od hlavy. Instantně vás omladí.