Zařízení kadeřnického salonu - barevné trendy, kterými se budete chtít inspirovat

Zařízení kadeřnického salonu - barevné trendy, kterými se budete chtít inspirovat

Otevřením vlastního kadeřnického salonu se plní sen mnoha, kteří chtějí pozvednout své řemeslo na vyšší úroveň. Kadeřnický salon je však třeba navrhnout a zařídit tak, aby se naši klienti těšili na každou další návštěvu. Podle čeho tedy vhodně vybrat design a zařízení kadeřnického salonu? A jak nám k oslovení našich klientů dopomůže řeč barev?

Psychologie barev

Barvy jsou silným komunikačním prostředkem. Hrají zásadní roli při tom, jak daný prostor vnímáme a jaké emoce si s ním spojíme. Vaši zákazníci se k vám budou vracet nejen pro vaše služby, ale také pro zážitek, který jim ve vašem salonu nabídnete. Proto při výběru barevné palety myslete na to, jaká je vaše cílová skupina a jaký zážitek jí chcete dopřát.

Půjde o barbershop určený pro muže? O luxusní salon se speciálními službami nebo to bude přátelské, rodinné kadeřnictví, kde se často stříhají i děti?

Máte-li jasně určenou cílovou skupinu, správně zvolené barvy vám pomohou jasně komunikovat vaše záměry. K vhodné volbě barev se nechte inspirovat aktuálními trendy v interiérovém designu pro kadeřnictví!

Tmavě modrá barva

Modrá barva je všeobecně oblíbená i díky své uklidňující schopnosti. Avšak letos se do popředí dostává tmavě modrá barva, která komunikuje vážnost, důstojnost, elegantnost.

Tmavě modrá barva v kombinaci s těžkými, přírodními prvky je perfektní volba do pánských kadeřnictví nebo barbershopů. V takovém prostoru mimořádně vynikne kadeřnický nábytek jako barber křesla, mycí boxy nebo zrcadlové konzoly doplněné prvky z kůže nebo tmavého, mohutného dřeva.

Zařízení kadeřnického salonu - barevné trendy, kterými se budete chtít inspirovat 2

Pastelové barvy

Ve spěchu každodenního života není nic lepšího než se ocitnout na klidném místě, kde si člověk může užít příjemnou péči svého oblíbeného kadeřníka.

Podle nejnovějších trendů jsou pastelové barvy klíčem k interiérové oáze. Pastelová růžová, zelená, fialová či žlutá působí retro, ale zároveň velmi svěže a moderně.

Díky pastelovým barvám bude z vašeho salonu sálat pocit lehkosti, klidu a harmonie. Perfektní prostředí pro krátký relax předtím, než se klienti opět vydají do hektických ulic s novým účesem.

S pastelovými barvami bude rozhodně v souladu jednoduché, mírně minimalistické zařízení kadeřnického salonu – například závěsná zrcadlová konzola nebo kadeřnické křeslo, které mají zdrženlivý, zato velmi svěží design.

Zařízení kadeřnického salonu - barevné trendy, kterými se budete chtít inspirovat 3

Návrat do 70.let

Na skok do minulosti a barvy plné života jako sytě-růžová, oranžová, limetkově-zelená či žlutá si letos nenašli cestu jen do našich šatníků, ale také do interiéru. Tyto barvy jsou jasným indikátorem hravosti, kreativity, optimismu a energičnosti – představují vše, co člověk touží cítit i po návštěvě svého kadeřníka.

Volbou takového odvážnějšího designu určitě přitáhnete klienty, kteří se nebojí změn a experimentů. Dávejte si však pozor na správnou kombinaci, aby prostor nakonec nepůsobil chaoticky. Držte se kombinaci dvou hlavních barev. Ty dolaďte méně výraznými odstíny než bílá nebo šedá.

Barevné prvky může obsahovat například kadeřnický nábytek - potah na kadeřnickém křesle či mycím boxu, ale také křesla do čekárny, která můžete moderovat neutrálními prvky jako sklo nebo jednoduchý kov.

Zařízení kadeřnického salonu - barevné trendy, kterými se budete chtít inspirovat 4

Naše emoce velmi často ovlivňují naše rozhodnutí. A i když se volba interiérového designu zdá jako banálnost, je to jedním ze zásadních komunikačních prostředků, kterými přemlouváte k vašim klientům. Právě proto volte design a barvy uvědoměle, abyste vaše zákazníky přesvědčili, že u vás najdou to, co hledají.