Co nesmí chybět v každém kosmetickém salonu

Kosmetický salon poskytuje klientkám a klientům služby na vylepšení jejich zevnějšku, například úpravu nehtů, procedury zaměřené na pleť obličeje nebo masáže. Při zařizování byste se měli zaměřit na nákup toho nejkvalitnějšího vybavení, které si můžete ve své situaci dovolit. Křesla, vozíky s pomůckami nebo kosmetické lampy jsou investicí do vaší budoucnosti.

Co by nemělo chybět v kosmetickém salonu

  • Kvalitní kosmetická křesla – kosmetická křesla plní několik důležitých funkcí současně. Musí být pohodlné, ideální s nastavitelnou výškou, aby bylo možné věnovat se klientům s různou výškou postavy tak, aby kosmetičky nenamáhaly páteř. Kromě praktických a ergonomických faktorů zvažte také estetickou stránku. Nechcete, aby se u vás klientky cítily jako v nemocnici, ale zároveň musí křesla působit maximálně čistě a hygienicky.
  • Kosmetické taburetky – další multifunkční prvek salonu doplňuje funkce křesel. Slouží zejména při pedikúře, ale také pro personál, který při ošetřování klientů někdy potřebuje sedět na nižším místě.
  • Pohodlná masážní lehátka - dovedete si představit salon krásy bez masáží? Pohodlná lehátka přilákají klienty k tomu, aby se k vám neustále vraceli a dopřáli si toto uvolnění stresu z celého těla.
  • Pomůcky pro pedikúru a manikúru - k základnímu vybavení patří kromě zmíněných křesel a taburetek i nezbytnosti jako jsou vaničky na pedikúru a manikúru, podložky na pedikúru a stolky na manikúru.
  • Vybavení pro ošetřování pokožky obličeje, rukou a celého těla – tato položka může být tak rozmanitá, jak to váš rozpočet dovolí. V současnosti mezi nejpopulárnější pomůcky patří přístroje pro napařování obličeje, ultrasonické peelingové přístroje, skener pleti a podobně.
  • Kosmetické lampy a lupy – nejcennější jsou v kosmetickém salonu samotní zaměstnanci, kteří mají jeho úspěch doslova ve svých rukou. Proto je třeba jim co nejvíce usnadnit práci koupí kvalitních kosmetických lamp a lup. Dobře vidět pro každý detail pleti zákazníka je základem kvalitně odvedené práce.

Jak zařídit kosmetický salon?

Tyto čtyři kroky byste měli učinit před otevřením kosmetického salonu.

1.  Definujte jeho koncept

Koncept vašeho salonu by měl být zakomponován do každého aspektu vašeho podnikání, od nabízených služeb až po váš styl zákaznických služeb. Váš koncept by se měl odrážet také v názvu vašeho salonu, vašem designu, výzdobě a cenovém rozpětí.

2. Vyberte správnou lokalitu

Lokalita rozhoduje o úspěchu salonu, proto by měl být na viditelném a frekventovaném místě. Zhodnoťte také velikost a rozmístění vnitřních prostor budovy, kde bude salon.

3. Objednejte si vybavení salonu

Zařízení může být drahé, takže při výběru toho, co koupit nebo pronajmout, musíte myslet strategicky. Sepište si vše, co naprosto potřebujete, a to, co chcete. Rozhodujte se na základě svého rozpočtu a finanční analýzy.

4. Najměte správné zaměstnance

Udělejte si seznam, kolik zaměstnanců potřebujete k efektivnímu řízení vašeho podnikání. Snažte se najmout zkušené zaměstnance, kteří budou plynule zaučovat nové lidi, pokud se vám podaří tým postupně rozšiřovat.

Rizikové faktory v kosmetických salonech

Při zařizování salonu si dejte pozor na dvě věci – hygienu a bezpečnost. Jelikož při různých kosmetických procedurách využíváme i přípravky, které mohou být nebezpečné, zejména různé chemické látky nebo pomůcky vydávající záření, musí být umístěny v uzamčených skříňkách. Zároveň se v salonech pracuje se zbytky odumřelé kůže, ručníky, které je nutno okamžitě sušit a celkově jde o prostředí, kde se jednoduše množí bakterie. Proto při jeho vyřizování vybírejte lehce dezinfikovatelný nábytek a pomůcky a investujte i do kvalitních úklidových služeb.