Kulmy, fény, žehličky – jak na jejich údržbu

Kulma, fén a žehličky na vlasy jsou nedílnou součástí našeho každodenního života, když se snažíme dosáhnout dokonalého účesu. Tak, jak pečujeme o vlasy, bychom neměli zapomínat i na pomůcky, které nám pomáhají vypadat a cítit se dobře. Aby tyto nástroje zůstaly v dobrém stavu a měly dlouhou životnost, je důležité věnovat jim pravidelnou péči. V tomto článku vám přinášíme několik užitečných tipů, jak pečovat o údržbu, čištění a ošetřování kulem, fénů a žehliček na vlasy.

Kulma na vlasy

Kulma na vlasy je skvělý nástroj pro vytvoření krásných vln nebo kudrlin. Pro její správnou péči, údržbu a čištění mějte na paměti tyto body:

  • Po použití nechte kulmu dostatečně vychladnout.
  • Použijte vlhký ručník nebo hadřík k odstranění zbytků vlasů a produktů z válců kulmy.
  • Pokud je to možné, vyjměte vyměnitelné válcové hlavice a omyjte je teplou vodou a vhodným přípravkem na mytí (postačí i mýdlo či saponát). Důkladně je osušte před jejich opětovným použitím.
  • Dbejte na to, abyste neodstraňovali zbytky vlasů pomocí ostrých předmětů, neboť můžete vážně poškodit povrch kulmy a její celkovou funkčnost.
  • Ujistěte se, že kulmu ukládáte na bezpečné místo, abyste předešli poškození válců nebo jiných částí. Dbejte na to, abyste kulmu chránili před pádem nebo nárazy. Pokud je to možné, používejte její přiložené pouzdro nebo jiné vhodné ochranné obaly pro skladování a cestování.

Fén na vlasy

Fén na vlasy je neocenitelným nástrojem při stylingu a sušení vlasů. Mnozí z nás si bez něj život už neumí představit. Už žádné přirozené sušení, ale rychlé a účinné schnutí a formování tvaru vlasů podle vašich preferencí. Tato pomůcka vám mnohokrát pomohla, proto byste měli myslet na její údržbu, aby fén posloužil co nejdéle. Abyste udrželi váš fén v optimálním stavu, zvažte následující tipy:

  • Stejně jako v prvním bodě předtím, nezapomeňte před čištěním fénu odpojit zdroj napájení a nechte jej vychladnout.
  • Použijte malý kartáč na odstranění vlasů z fénového filtru. Pravidelné čištění tohoto filtru je důležité pro optimální výkon dané pomůcky.
  • Pokud je váš fén vybaven odnímatelným zadním krytem, ​​odstraňte jej a očistěte jej jemným mýdlem a vodou. Důkladně jej osušte před jeho opětovným použitím.
  • Dbejte na to, abyste nepoužívali příliš horký vzduch, když sušíte vlasy, abyste minimalizovali možné poškození vlasů i samotného fénu.
  • Skladujte fén na suchém a bezpečném místě, abyste předešli pádům a nárazům, které by mohly způsobit poškození.

Žehlička na vlasy

Žehlička na vlasy je fenomenálním nástrojem nejen pro kudrnaté ženy, které touží po rovných vlasech. Žehlička patří mezi nejpoužívanější pomůcky pro ženy, ale i muže. Vytváření rovných pramenů nebylo nikdy snazší! Abyste udrželi svoji žehličku na vlasy v dobrém stavu, řiďte se našimi radami:

  • Podobně jako u jiných nástrojů, před čištěním žehličky ji nechte vychladnout a odpojte ji od zdroje napájení.
  • Použijte vlhký hadřík nebo vatu s jemným čističem k odstranění zbytků vlasů nebo produktů z plotýnek žehličky.
  • Pokud je to možné, odpojte vyměnitelné plotýnky a očistěte je teplou vodou a jemným saponátem. Důkladně je osušte před jejich opětovným připojením.
  • Dbejte na to, abyste nedrželi žehličku na jednom místě příliš dlouho, abyste předešli poškození vlasů. Vždy používejte tepelnou ochranu na vlasy před použitím žehličky.
  • Při skladování žehličky na vlasy ji uchovávejte na bezpečném místě, mimo dosah dětí a zdroje tepla.

Pamatujte, že vaše vlasy si zaslouží nejlepší péči. Tím, že se budete starat také o své nástroje, jim zajistíte dlouhou životnost a výkonnost. S našimi tipy na údržbu, čištění a ošetřování produktů, budete mít jistotu, že vytvoříte dokonalé účesy bez stresu a rychlostí blesku. Nezapomeňte, že krásné vlasy jsou vizitkou kvalitních vlasových produktů a dobře udržovanými nástroji. Takže se postarejte o své kulmy, fény a žehličky, a nechte své vlasy zářit vší svou krásou!