Jak si natočit vlasy, aby působili přirozeně

Husté a vlnité vlasy jsou snem nejedné ženy. Ne každé však bylo dopřáno pyšnit se přirozenými a zdravě vypadajícími kudrny. Naštěstí žijeme ve světě, ve kterém je už možné téměř všechno – i natočit si vlasy tak, aby působily naprosto přirozeně a vzdušně.

ako-si-natocit-vlasy-andopa-sk

I kudrny si žádají svou daň…

Možná je to tím, že jsme pohodlnější, nebo jen zápasíme s nedostatkem času, v každém případě se naše životní tempo odrazilo i na způsobu úpravy vlasů. Zatímco v minulosti si dámy své bohaté kudrny a elegantní lokny dělali za pomoci všelijakých, někdy až neuvěřitelných pomůcek a nástrojů, dnes moderní žena sahá raději po kulmě či žehličce. Tím samozřejmě nechceme říci, že tyto novodobé elektrické vychytávky nejsou dostatečně kvalitní pro běžné používání! Přesto je zde však možnost, že častá nebo nesprávná aplikace může vlasům více ublížit než z nich udělat tu pověstnou korunu krásy. A proto, pokud jste si na tvorbu vlnitých vlasů vybrali ten modernější způsob, věnujte více pozornosti jejich ochraně a výživě.

Kučery pomocou kulmy či žehličky – jednoduchá a rýchla cesta

Hektické rána a vysoká vyťaženosť si vyberajú svoju daň takmer v každej oblasti života. Avšak sú veci, na ktoré sa oplatí vyčleniť si dostatok tejto vzácnej veličiny, akou čas určite je. Skutočne prirodzene pôsobiace kučery sa vlastne ani uponáhľať nedajú. Ak navyše chcete, aby aspoň do večera vydržali, je potrebné dodržať niekoľko zásadných vecí. Najlepšie a najdlhšie vám kučery vydržia, ak ich budete robiť na čisté umyté vlasy. Je malá šanca, že stvoríte dokonalý účes z vlasov, ktoré sú mastné a unavené. Po umytí je dobré naniesť do vlasov malé, ale naozaj malé množstvo kondicionéru. Bude sa vám s nimi lepšie pracovať a vlasy sa nebudú elektrizovať. Následne nezabúdajte používať tiež kvalitný prípravok s termoochranou, ktorý nielen ochráni vlasy pred vysokými teplotami, ale ich zároveň aj vyživí.

Toto samozřejmě platí i v případě, že na tvorbu kadeří, a účesu obecně, používáte fén. Přestože jsou materiály používané k výrobě žehliček či kulem v současné době velmi kvalitní a k vlasům „šetrné“, přece jen to s tou teplotou není třeba přehánět. Hlavně vlasy barvené by mohly vysokými teplotami více utrpět. Použití nižší teploty při natáčení zajistí rovnoměrnější rozptýlení tepla i do spodnějších vrstev vlasů a váš účes tak bude nadýchanější a trvanlivější. Možná vám to zabere o něco více času, ale určitě to stojí za to!

Další věc, na kterou je třeba si vyčlenit nějaký ten čas, je následné vychladnutí vlasů po natočení. Tím, že své lokny necháte chvíli zafixované a nebudete je hned rozčesávat či jinak upravovat, dopřejete jim dostatek času na zesílení a regeneraci se z teplotního šoku. Po několika minutách už budou připraveny k finální úpravě. Jemným vmasírováním malého množství vosku do natočených vlasů své kudrny zafixujete a prodloužíte jejich trvanlivost. Díky vosku budou lesklé a zdravě vypadající.

kucery-pomocou-kulmy-a-zehlicky-andopa-sk

Jde to i bez elektřiny!

Podíváme-li se na slavné obrazy z časů dávno minulých, jen těžko najdeme na některém dámu s rovnými a splasknutými vlasy. Bohaté kudrny a pevné lokny na nás dívají téměř z každého díla. To jen my jsme jaksi zapomněli, že to jde i jinak než s elektřinou. Když si vezmete jen obyčejné natáčky, jak krásné a dokonalé účesy dokážou vykouzlit! Možná to chce více času a možná uberou i z pohodlí spánku (například papiloty), ale výsledek určitě bude za to stát. I obyčejné zapletené copy či tvarované ocasy dokážou z rovných a nudných vlasů stvořit prostopášně vypadající svůdné vlnky.

Ženy jsou už jednou takové – mají-li vlasy rovné, chtějí kudrny. A ta, která má přirozeně vlnité vlasy, si je pravidelně žehlí a uhlazuje. Vlasy toho musí vydržet opravdu hodně a ne vždy se s nimi zachází šetrně a rozumně. Při každém natáčení mějte proto na mysli, že některá poškození jsou nezvratná a kvalitu vašich vlasů mohou natrvalo poškodit.