Povíme vám, jak si zesvětlit vlasy

Není nic horšího než neidentifikovatelná barva takzvaných blond vlasů. Problém, který důvěrně znají nejen blondýnky, ale také dámy s odbarvenými vlasy. Jak získat krásné světlé a zářivé vlasy a nevypadat přitom jako právě vylíhlé kuřátko? Způsobů je více, ale my se zaměříme spíše na ty přírodní, bez chemie a lety ověřené.

Jak funguje zesvětlení vlasů pomocí kosmetických přípravků?

Při zesvětlení vlasů pomocí speciálních kosmetických přípravků můžeme hovořit o poměrně drastickém chemickém procesu. Speciální zesvětlovací přípravek se smíchává s vyvíječem a nanáší se na vlasy. Zde vlivem silného působení dochází k otevření vlasové kutikuly a rozpuštění vlastních vlasových pigmentů. Tím, že se barva navždy a nezvratně odstraní, vlas zůstává bez barvy, ale zato silně narušený a slabý. V tom horším případě může nastat i celá škála alergických reakcí, a tu končí každá zábava.

ako-si-zosvetlit-vlasy-andopa-sk

Dá se to i přírodní cestou!

Často si ani neuvědomujeme, jak moc si ničíme vlasy tím, že je barvímezesvětlujeme nebo melírujeme. A přestože je výsledný efekt většinou podle našich představ, není to příliš vysoká daň za krásu? Zesvětlení však může vypadat i zcela jinak! Když se už tak snažíme o návrat k přírodě, co tak zkusit to přírodní cestou? Možná to bude běh na dlouhé tratě, ale ten pocit, že jsme pro své vlasy konečně udělali i něco dobrého, je nepopsatelný.

Zesvětlovačů na přírodní bázi je hned několik. Působí jemněji než ty kosmetické, ale s trochou trpělivosti je jejich výsledek patrný již po pár aplikacích. Samozřejmě i zde je výsledný efekt závislý na stávajícím barveném odstínu našich vlasů. Pokud jsme přirozeně blond nebo je naše barva v blond odstínech, každé jejich zesvětlení bude mnohem více viditelné než u odstínů tmavších. A které jsou tedy ty nejúčinnější přírodní zesvětlovače?

Heřmánkový čaj

Heřmánek je asi tím nejpřirozenějším zesvětlovačem, který nám příroda nabízí. Velmi osvědčený účinek má na přirozené blond vlasy, ale zářivost dodá i vlasům barveným. Stačí si opláchnout vlasy v jeho odvaru, resp. v heřmánkovém čaji, nechat 10-15 minut působit a opláchnout vodou.

Ocet a med

Tato kombinace je opravdu úžasná! A pokud se doplní ještě o pár běžných přísad, jako jsou olivový olej a skořice, vznikne dokonale účinná směs, jejímž výsledkem budou nádherně světlé vlasy. Med a ocet smícháme v poměru 1:4, přidáme 1 PL olivového oleje a stejné množství skořice. Naneseme do vlhkých vlasů a necháme působit přibližně 6 hodin, nejlépe přes noc. Ráno vlasy omyjeme šamponem.

Skořice

Skořice je také skvělý přírodní zesvětlovač, který našim vlasům kromě zářivějšího odstínu dopřeje i výživu. Smíšená s kondicionérem /1-2 PL/ by se měla vetřít do vlhkých vlasů a nechat působit přes noc. Ráno po umytí budou naše vlasy nejen zářivější, ale také neskutečně voňavé. Skořice je mnohem vhodnější k zesvětlení hnědých odstínů vlasů. Právě jim dokáže dodat krásný odstín zářivé barvy.

Slaná voda

I sůl v kombinaci se solí je velmi jednoduchý a ověřený přírodní recept na světlé vlasy. Stačí smíchat v poměru 1 díl soli a 5 dílů vody a nanést na vlasy. Po 15 minutách opláchnout a umýt šamponem.

Kypřicí prášek

Kypřicí prášek je skvělou první pomocí hlavně u barvených vlasů. Dobře to známe, že časem i ta nejzářivější blond barva chytne nevkusné odstíny žluté či načervenalé. Už dva sáčky kypřicího prášku v šálku vody dokážou zbavit vlasy nánosů zbytků barvy. Směs je třeba nanést na vlasy, zabalit do ručníku a nechat 20 minut působit. Potom už jen umýt jak běžně.
ako-si-zosvetlit-svoje-vlasy-andopa-sk

Jedlá soda

Jedlou sodu jsme si nechali na závěr. Ne proto, že by byla horší než ostatní ingredience matky přírody, právě naopak. Její síla však není tak viditelná v bledším odstínu vlasů, ale spíše v něčem mnohem lepším. Dokáže naše vlasy pravidelnou aplikací zbavit množství chemikálií, které se na našich vlasech usadily z ovzduší, ale také používáním různé vlasové kosmetiky. Ačkoli zesvětlovací proces se sodou trvá o něco déle, je dobré si občas dopřát i její blahodárné účinky

Příroda nám nabízí celou škálu specialistů na světlé vlasy. Někdy stačí jen otevřít spíž a recept je na světě.