Jak vybrat ten správný strojek na vlasy

K tomu, aby vaše vlasy vypadaly, jak od profesionála potřebujete kvalitní strojek na vlasy. No víte, jak si vybrat ten nejvhodnější pro vás? Pokud ne, tak my vám s tím nyní pomůžeme. V následujících řádcích se můžete dočíst o pár řadách a tipech, které vám pomohou v koupi profesionálního zastřihovače vlasů.

Vyberte si mezi kabelovým a bezdrátovým Strojkem na vlasy

Nejčastější druhy profesionálních zastřihovačů vlasů jsou kabelové a bezdrátové. Kabelový strojek na vlasy je obvykle výkonnější a lze jej používat déle, protože se nespoléhá na baterii. Ovšem bezdrátový strojek na vlasy je flexibilnější. Umíte jej využít kdekoli a také vás nedrží připoutaných k zásuvce.

Zvolte si správný materiál profesionálního zastřihovače vlasů

Kvalitnější a tvrdší materiál zajišťují lepší a přesnější zastřihování vlasů. Právě proto je výběr materiálu jedním z nejdůležitějších parametrů pro výběr toho správného rovnátka na vlasy. Kvalitní čepele strojku si déle zachovávají původní ostrost. Prohlédněte si pár kvalitních materiálů, ze kterých by měl být vyroben:

  • Titan - nejodolnější a nejkvalitnější materiál. Používá se k výrobě nejkvalitnějších holicích strojků. Sice vám tento materiál vydrží roky, ale je to nejdražší materiál ze kterého se vyrábějí holicí čepele.
  • Keramika - k výrobě holicího strojku se keramika využívá nejméně. Jedná se o kvalitní, ale křehký materiál.
  • Ocel - udržuje se snáze než keramika, také je i odolnější. Je to jeden z nejlevnějších materiálů, avšak holící strojky vyrobené z tohoto materiálu mají nejkratší životnost.
  • Nerezová ocel - jedná se o nejběžnější materiál používaný pro profesionální zastřihovače vlasů. Je velmi podobná oceli, avšak čepele jsou omyvatelné.
  • Japonská ocel - japonská ocel je pevnější a ostřejší než evropská. Čím vydrží déle a umožní vám čisté a hladké stříhání.

Najděte si správnou velikost nástavců na strojek

Nástavce na strojek se dodávají v různých velikostech. Správný strojek na vlasy by je neměl obsahovat jen ostré, ale také ve správné velikosti. Většina souprav profesionálního zastřihovače vlasů se dodává s osmi nástavci na strojek.

Nástavce na strojku rozlišujeme na:

  • Pevné nástavce na strojek - nástavce jsou určeny pro konkrétní délku a na každou délku střihu je třeba mít samostatný nástavec na strojek.
  • Nastavitelné nástavce na strojek - nástavce na strojku není třeba vyměňovat, stačí když si nastavíte požadovanou délku střihu. Výhodou nastavitelných nástavců je jejich přesnější stříhání.
  • Speciální nástavce na strojek

Vyberte si ten správný motor holicího strojku

Motor holicího strojku je jeho hnací silou. Přesto tuto funkci většina lidí při nákupu příliš nezkoumá. Motor pohání čepel holicího strojku. Existují tři typy střihacích motorů:

  • Magnetický motor
  • Otočný motor
  • Rotační motor