Jak zkrotit kudrnaté vlasy?

ako skrotit kucerave vlasy andopa cz

Množství dívek a žen neustále přemýšlí nad tím, jak svou kadeřavou hřívu narovnat. Namísto toho, aby se těšili z přirozených vln, každodenně bojují se žehličkou. V některých případech si však takovýmto způsobem mohou vlasy jen poškodit. Jak zkrotit kudrnaté vlasy, aniž byste je poškodili?

Máte vlnité a neposedné vlasy, při čem toužíte po krásných rovných a zdravě vypadajících vlasech? V tom případě jste tady správně! Přinášíme vám tipy, jak uhladit vlasy bezpečně, bez jakéhokoli poškození. Zároveň si povíme něco o tom, jak by měla vypadat péče o kudrnaté vlasy.

Žehlička jen párkrát do týdne

Chcete-li mít zdravé vlasy, žehličku byste měli používat maximálně dvakrát do týdne. Uhlazení vlasů takovýmto způsobem může totiž vést k tomu, že se vlny zbytečně vysuší. Budete-li si vlasy žehlit párkrát do týdne, určitě byste měli zvolit ionizační žehličku. Ta totiž dokáže uhladit vlasy šetrně, při čemž jim dodává hydrataci a chrání je před statickou elektřinou. Skvělou alternativou jsou také parní žehličky, které urychlují celý proces žehlení a opět jsou i šetrnější než klasické žehličky. Před samotným žehlením byste však měli použít přípravky, které slouží k ochraně vůči teplu.

Šetrný způsob vyrovnání vlasů

Nic není lepší, než vyrovnání vlasů tím nejšetrnějším způsobem. V tomto případě se jedná o přípravky na uhlazení vlasů. Na výběr máte opravdu velké množství produktů tohoto druhu a jejich koupě se rozhodně vyplatí. Obsahují totiž výlučně jen přírodní složky, díky čemuž kudrnaté vlasy nějakým způsobem nepoškozují. Skvělým řešením je šampon na uhlazení vlasů, který můžete použít namísto klasického šamponu. Vlasy tak budou jemné a kudrny budou na pohled mnohem zdravější.

ako skrotit kucerave vlasy 2 andopa cz

Péče o kudrnaté vlasy

Mimo jiné, kudrnaté vlasy byste si neměli mýt příliš často, protože by je to mohlo vysušit. Také nepoužívejte fén na nejvyšším stupni. Skvělým řešením pro vysušení vlasů po umytí je nejnižší stupeň fénování, popřípadě bavlněný ručník. Rozhodně si však vlasy o ručník nešoupejte, ani je nedávejte do turbanu. Mohlo by totiž dojít k polámaní jejich kořínků. Co se týče hydratace, použít můžete také kondicionér na uhlazení vlasů a skvělá volba je také maska na uhlazení vlasů, kterou si zamilujete již po prvním použití.

Ideální účes z kudrnatých vlasů

Pokud i vy patříte mezi lidi, kteří mají kudrnaté vlasy, rozhodně vám ostatní mohou závidět. Kudrnaté vlasy jsou totiž nádherné u každého typu účesu. Na společenskou událost nebo běžné nošení si je můžete dát například do drdolu, popřípadě je mít klasicky rozpuštěné. Rozhodně s nimi zazáříte, kdekoli se ocitnete. Dříve si je můžete samozřejmě uhladit pomocí vyrovnávacích přípravků. Vaše kudrny tak budou svěží a zdravě vypadající.