Jak zařídit kadeřnický salon, ve kterém se zákazníci budou cítit příjemně?

Gratulujeme! Pravděpodobně jste našli salon svých snů a jste připraveni posunout se od hledání správného místa a lokality k zařizování salonu. Jedním z dalších kroků je rozhodnout se, jaké kadeřnické vybavení a nábytek si budete muset pořídit. A jelikož je toho opravdu hodně, tento proces může být dost únavný.

I když budete otevírat zcela nový salon, stále se od vás bude očekávat, že budete pro své zákazníky provozovat plně profesionální kadeřnictví s kvalitními službami. Ale v kadeřnictví nejsou důležité jen samotné služby a jejich výsledky, ale také to, jak se u vás vaši zákazníci cítí.

Abychom vám pomohli během tohoto procesu, sestavili jsme praktickou příručku produktů, které budete potřebovat při zařizování vlastního salonu.

Kvalitní a moderní nábytek

Na trhu naleznete množství kusů nábytku vhodných do kadeřnických salonů. Je však důležité vybrat takové, které poskytnou klientům maximální komfort. Andopa.cz nabízí vysoce kvalitní a moderní kadeřnický nábytek, který naplní vaše očekávání a bude odpovídat vašemu vkusu.

Pokud si otevíráte holičství nebo kadeřnictví, jednou z nejdůležitějších věcí, bez kterých váš salon nemůžete otevřít, je kadeřnické křeslo. Ujistěte se, že je pohodlné a pohyb směrem nahoru i dolů je plynulý. Díky tomu dosáhnete na vlasy vašich klientů z různých úhlů a oni se budou zároveň cítit pohodlně a příjemně.

Mycí boxy, ve kterých budete mýt vlasy vašich klientů jsou nezbytností v každém kadeřnictví. Jsou dostupné v různých barvách a stylech, ujistěte se proto, že perfektně zapadnou a budou ladit s místem, které zařizujete.

Pokud si chcete usnadnit přenášení vybavení z jednoho konce salonu na druhý, pomohou vám v tom kadeřnické vozíky. Ty vám odnesou veškeré potřebné příslušenství, které potřebujete k péči o klienty a usnadní vám celkovou práci, a také množství kroků.

Regály uskladní veškeré potřebné příslušenství, barvy, šampony, kondicionéry a mnoho dalšího. Zároveň poskytují příležitost vystavit na obdiv značky a přípravky, se kterými pracujete a vašim klientům tak hned při vstupu do salonu udeří do očí, že pracujete jen s těmi nejkvalitnějšími značkami a kosmetikou. Nenechte si tak ujít možnost ukázat, že patříte mezi opravdové profesionály.

Zrcadla jsou samozřejmostí v každém salonu. Měly by být velké a umístěny tak, aby klienti viděli z místa, na kterém sedí, výsledek vaší práce. Zrcadla jsou různá a poskytují možnost doladit styl, v jakém salon zařizujete. V nabídce jsou zrcadla ozdobná, s různými druhy osvětlení, určitě tedy najdete taková, která ve vašem salonu vyniknou a dodají mu toho správného ducha.

Neměli byste zapomenout ani na recepci, kterou vaši klienti uvidí hned jak vstoupí, měla by působit přátelsky a klienti by měli mít pocit, že jsou u vás vítáni. Zpříjemnit jejich čekání můžete pohodlnými křesly a bonusem jsou stojany na časopisy, které byste měli pravidelně obměňovat, abyste je zabavili během čekání. Pro maximální pohodlí můžete zajistit masážní křesla, která poskytnou vašim klientům uvolnění a relax.