Péče o vlasy na jaře

Péče o vlasy na jaře

Péče o vlasy na jaře je velmi potřebné téma, které se týká každého z nás. Nejen o ženské vlasy je třeba pečovat, ale i o ty mužské. Vypadávání vlasů je nejintenzivnější právě na jaře. Proč právě na jaře nám vypadává nejvíc vlasů? A jak tomuto jevu předejít? To si rozebereme v dnešním článku.

Proč vlasy na jaře vypadávají?

Průměrná žena ztratí denně cca 150 vlasů. Jedná se o běžný jev, který je naprosto přirozený. Naše vlasy se v tomto období nacházejí ve fázi, kdy vypadávají. Když však ztráta přesáhne 200 vlasů za den, možná budete muset svým vlasům věnovat zvýšenou péči. S jarem, v plné síle se do nového života i přes vypadávání, probouzejí. Nelekněte se! Pokud nechcete přijít o svou „korunu krásy“, tak byste jí měla věnovat dostatečnou pozornost. Právě to, jak o vlasy pečujete, dokáže ovlivnit samotné zdraví vašich vlasů.

Viníci, kteří mohou za vypadávání vlasů jsou:

Klimatické podmínky

Klimatické podmínky ovlivňují vaši hormonální rovnováhu. Ty dokážou vaše vlasy „vystresovat“, což následně ovlivňuje fáze růstu vlasů. Výzkumy dokazují, že pod zvýšenými teplotami a vystavením slunci se zvyšuje i počet vlasových folikulů v klidové fázi. Nicméně, všechno s mírou!

Ucpané póry na pokožce hlavy

Během jarní sezóny je nejčastější příčinou vypadávání vlasů právě tento důvod. Póry na pokožce hlavy jsou ucpané zvýšeným pocením. Přechod vlhkosti a živin ke vlasovým kořínkům je zablokován, a proto se přirozený růst vlasů zpomaluje.

Nadměrné vystavení vlasů slunci

Slunce nebo i déšť nesvědčí vlasům v nadměrné míře. Pokud jsou vaše vlasy řídké, poškozené nebo vyčerpané, měli byste se vyhýbat UV záření. Právě UV paprsky pronikají hluboko do pokožky, kde poškozují vaše DNA buněk. Déšť přenáší nečistoty ze vzduchu a odstraňuje základní živiny, které jsou nezbytné pro zdraví vašich vlasů.

Neustálé používání žehliček a fénů na vlasy

Stres

Používání nesprávných produktů na vlasy

Nekomfortní účesy, které vlasy táhnou a tím poškozují vlasové folikuly

Chcete přijít jen o chloupky, které jsou přirozeně připraveny k vypadávání? Úprava vlasů do úzkých culíků a copů může poškodit křehké vlasy a zamotat rozpuštěné vlasy se zdravými. To může zvýšit šance na poškození jinak zdravých vlasů, což způsobí vypadávání ještě většího počtu vlasů.

Jak tedy zvládnout vypadávání vlasů na jaře?

Je důležité si uvědomit, že změna ročních období je stresující. Zatěžuje nejen vaše vlasy, ale také samotné tělo. Především je velmi důležité přijmout preventivní opatření proti vypadávání vlasů. Nejlepším způsobem, jak to udělat, je zahrnout specializovanou škálu ošetření nebo preventivních opatření. Tato opatření se skládají z vyživujících produktů. Zahrnují: kondicionéry na regeneraci vlasů, šampony na suché a oslabené vlasy, masky na vlasy, oleje na poškozené vlasy a jiné.

Který produkt funguje na oslabené vlasy?

Důrazně se doporučuje používat šampon, který obsahuje silné stimulační a posilující složky. Skládá se z kolagenových vazeb, které podporují růst kořínků, posilují vlasová vlákna a zlepšují krevní oběh.

Doporučujeme používat Šampon pro lámavé a vypadávající vlasy ASP – AgePrevent, který podporuje stárnoucí, křehké a namáhané vlasy. Nejenže vaše vlasy dostatečně vyživí, ale také je ochrání před škodlivým UV zářením.

Co však činí vypadávání vlasů těžším, je genetická predispozice k tomuto problému vedle jiných faktorů, jako je podvýživa, nezdravá a nevyvážená strava, stres a únava.

Péče o vlasy na jaře 2

Jak snížit vypadávání vlasů

Doporučujeme vám držet se lékařských produktů a vyhýbat se přírodním, neboť mohou vést k trvalému poškození vlasů.

Jezte zdravě

Klíčová je zdravá strava bohatá na vitamíny a minerály. Také potravinové doplňky, které obsahují vitamín B, vitamín E, zinek a aminokyseliny.

Používejte přípravky pro růst vlasů

Trpíte-li jarním vypadáváním vlasů, musíte zvážit změnu rutiny péče o vlasy a zvolit si takový, který bude vyhovovat vašim potřebám. Vyberte si oblíbené masky na vlasy, výživové oleje, kondicionéry a šampony pro zdravé vlasy.

Do vaší rutiny přidejte vlasový kondicionér

Vlasový kondicionér hraje roli v hydrataci a pevnosti vašich vlasů. Zajišťuje hebkost, hladkost, chrání před poškozením a snižuje vypadávání vlasů.

Dovolte svým vlasům projevit svůj plný potenciál s produktem Kondicionér na lámavé a poškozené vlasy ASP – Nutri Restore. Jeho unikátní složení zajišťuje zdravou pokožku hlavy a nádherné zdravé vlasy.

Stříhejte roztřepené konečky

Odstřiháváním roztřepených konečků se zvýší odolnost vašich vlasů. Jsou méně náchylné k poškození a lámavosti.

Zbavte se stresu, pořiďte si ty správné přípravky a kúry na vlasy a užijte si jaro!

Více doporučených produktů naleznete i v NAŠÍ NABÍDCE!