Příčiny a řešení mužské plešatosti

Věděli jste, že až 80% mužů trpí plešatostí. Toto číslo je v celku zarážející a alarmující. No proč je tomu tak? A jak se můžete vyhnout příčinám problémů s pokožkou? Právě to a mnohem více se dozvíte v pokračování článku.

Příčiny mužské plešatosti

Jednou z příčin problémů pokožky hlavy je genetika nebo rodinná anamnéza plešatosti. Výzkum dokázal, že mužská plešatost je spojena s androgeny (mužské pohlavní hormony), které mají mnoho funkcí, včetně regulace růstu vlasů.

Při mužské plešatosti se růstový cyklus vlasů začíná oslabovat a vlasový folikul se zmenšuje. Tím vznikají jemnější a kratší prameny vlasů. Tento růstový cyklus nakonec skončí a na místě vypadlého vlasu nenaroste žádné nové.

 Kromě genetiky či rodinné anamnézy, vypadávání vlasů může mít také vážnější příčiny, jako například:

  •  některé druhy rakoviny
  • vedlejší účinky léků
  • onemocnění štítné žlázy
  • anabolické steroidy
  • plísňové stavy pokožky hlavy

Pokud jsou problémy pokožky hlavy doprovázeny vyrážkami, zarudnutím, dráždivostí pokožky, bolestmi či nepravidelným vypadáváním vlasů může jít o zdravotní stavy.

K diagnostikování příčiny vypadávání vlasů může být zapotřebí i biopsie kůže nebo krevní testy.

Typy mužské plešatosti

Známe několik typů plešatosti, které se pojí s vypadáváním vlasů. Tyto typy se projevují každý jinak. Pojďme se na ně podívat blíže:

Plešatost

Řídnutí (androgenní alopecie) nebo vzorová plešatost způsobuje, že náš vlasový folikul a vlasy se stávají náchylnými k miniaturizaci. Ta může být způsobena hormonálními či genetickými faktory, ale také nedostatky spojenými s lokální mikrocirkulací.

Problémy s pokožkou hlavy

Trápí vás dráždivá pokožka, která má lupy nebo se nadměrně mastí? Pokud ano, tak můžete trpět nerovnováhou vlasové pokožky. Ta může být velmi nepříjemná, ale dá se ji řešit individuálním ošetřením. To obnoví vaši pokožku hlavy a celkově vám ulehčí od bolestivé a dráždivé pokožky.

Vypadávání vlasů

Rozlišujeme mezi rozšířenou plešatostí a bodovou plešatostí.

Rozšířená plešatost nastává tehdy, když dojde ke zvýšenému vypadávání vlasů. Bodová nastává tehdy, když se po stranách nebo ve středu hlavy objeví jedna nebo více plešatých skvrn.

Tyto problémy může zapříčinit strava, stres, změny v imunitním systému nebo nedostatek minerálů a vitamínů. V některých případech může jít i o genetickou predispozici.

Jaká jsou řešení Androgenní Alopecie?

Je důležité, abyste plešatění řešili co nejdříve. Proto si všímejte řídnutí a ztenčování vlasů. Ale platí, že v prvotní fázi je plešatění těžko odhalitelné. Proto, když si všimnete první náznaky androgenní alopecie neváhejte kontaktovat svého kadeřníka / kadeřnici.

Postup léčby plešatosti

  • krok - Pre-peeling - Ještě před samotným ošetřováním, hloubkově očistěte pokožku pomocí pre-peelingu Reset.
  • krok - Densifying sinergy_PRE (jednou týdně) - Esenciální oleje obsažené v ampulce pomáhají obnovovat rovnováhu mikrocirkulace ve vlasové pokožce a řeší problémy s plešatostí.
  • krok - Densifying shampoo (podle potřeby) - Speciální šampon obsahující esenciální oleje napomáhá udržovat přirozenou hladinu živin, pro zdravou pokožku hlavy. Zabraňuje miniaturazici a plešatosti.
  • krok - Densifying sinergy_POST (jednou týdně) - Díky obsaženým esenciálním olejům a esenciálním mikroelementům napomáhá obnovit rovnováhu metabolických výměn v pokožce a tím řeší problém s plešatostí.
  • krok - Intensity sinergy (jednou týdně) - Obsahuje vzácnou synergii sereona repens a esenciální oleje, díky kterým pomáhá předčasné miniaturizaci.
  • krok - In Man (2krát denně) - Speciální výživový doplněk obsažený mastnými kyselinami, působícími synergicky. Jejich působení řídí nadměrnou syntézu „hormonu plešatosti“ (dihydrotesteron). Obsažené antioxidanty a zinek pomáhají udržovat vaše vlasy zdravé.