Pro pány - vše o barvení brady

farbenie bradyPánové, přemýšlíte nad barvením brady? No zrovna nevíte jak s tím začít? My v Andopě, vám s tím rádi pomůžeme. Pokračujte ve čtení a dozvíte se vše potřebné nejen o barvení brady, ale io její úpravě.

Pro koho je barvení brady vhodné?

Barvení brady a celková úprava brady je vhodná pro každého. Ať už chcete postupnější a jemnější změnu nebo barvou chcete zakrýt šediny. Nicméně, pamatujte, že pokožka na tváři je mnohem citlivější než pokožka vaší hlavy. Proto pokud s barvením brady nenavštívíte vašeho barbera, ale rozhodnete se ji sami barvit doma, zvolte barvy, které jsou přímo určeny k barvení brady.

Barvení brady doma či u barbera?

Barvit bradu si můžete dát u barbera, ale také si ji můžete doma. Je jen na vás, kde si zvolíte upravit bradu. No ještě předtím se podívejte na to, jaké jsou výhody/nevýhody barvení brady doma a u barbera.

Barvení brady doma

VÝHODY:

- levné

- pohodlné

- rychlé

NEVÝHODY:

- méně přirozená barva

- nerovnoměrné zabarvení

- vyšší riziko skvrnité aplikace

Barvení brady u barbera

VÝHODY:

- menší pravděpodobnost nerovnoměrných výsledcích

- menší riziko chybné a nerovnoměrné aplikace

NEVÝHODY:

- může být dražší

- trvá déle

Jak zvolit barvu při barvení brady?

Máte-li světlou bradu, vaše možnosti s úpravou brady jsou větší. Můžete si ji představit jako čistý štít, se kterým můžete udělat cokoli. Je to proto, že taková brada nemá tmavou barvu, která by přebila světlejší barvy. To vám umožní dosáhnout přirozených výsledků téměř u jakékoli barvy. Chcete-li mít co nejpřirozenější výsledky, řiďte se těmito dvěma radami:

  • barvu brady slaďte s barvou vašich vlasů
  • barvu brady slaďte se svým obočím

Pokud si bradu barvíte z módních důvodů a chcete aby opravdu vynikla, zvolte tmavší odstín, než je původní barvy vaší brady.

 barber - strih

Jak často je třeba barvit a upravovat bradu?

Bohužel se barva z brady velmi rychle vymývá. Nejenže barva vybledne po každém umytí, ale také neustále roste, a tak odhaluje vaši přirozenou barvu brady.

Semipernamentní barva vydrží 2-3 týdny, než je potřeba znovu upravit bradu. S použitím barberského barvícího šamponu vám může prodloužit životnost barvy o něco déle, ale nečekejte, že vám barva vydrž déle než 1 měsíc. Doba výdrže barvy také záleží i na použitém produktu, který používáte, proto si zjistěte, jak často jej máte používat.

Jak pečovat o barvenou bradu?

Péče o upravenou bradu je velmi důležitá. Prohlédněte si následující tipy, jak správně pečovat o barvenou bradu.

  1. Vytvořte si rutinu

Péče o bradu vyžaduje čas, nekončí jen u mytí a česání. Chcete-li mít zdravou bradu, musíte mít také celkově dobré zdraví.

  1. Mytí upravené brady

Je důležité, abyste se o svou bradu denně starali. Díky každodennímu mytí, z brady odstraníte špínu, bakterie, znečištění a mrtvou kůži. Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, použijte vlažnou vodu a šampon, který je přímo určen k mytí brady nebo vousů.

  1. Vyberte si ten správný čistící přípravek na bradu

Vybírejte si čistící prostředek podle typu pleti. Máte-li aknózní či mastnou pleť, hledejte přípravek, který obsahuje kyselinu salicylovou nebo kyselinu glykolovou jako aktivní složku. Také se ujistěte, že produkt neucpává vaše póry.

Při suché pokožce hledejte hydratační čistící prostředek, který je bez vůní, které by mohly vaši pokožku dráždit. Také je to důležité i při citlivé pokožce.

  1. Hydratujte vaši bradu

Dostatečně hydratujte vaši upravenou bradu. Pro ty nejlepší výsledky naneste hydratační krém ihned po umytí a usušení brady. Obličej si osušte jen jemně, tak aby při aplikaci krému byla stále vlhká. Produkt používejte s mírou, tak abyste zabránili usazování či vzniku mastnoty.

  1. Zvolte si ty správné přípravky pro péči o bradu

Tak jak si vybíráte speciální přípravky na vlasy a pleť, také byste měli mít i správné pomůcky pro péči o bradu a vousy. Na to, investujte do následujícího: