Vše, co potřebujete vědět o vyživující řadě na vlasy

vyzivujuca_linia_-_osetrenie_vlasov


Jsou vaše vlasy v poslední době suché, lámavé a jak bez života? Takto volají o pomoc a kvalitní péči. Našim vlasům škodí mnoho věcí, které můžeme jednoduše shrnout jako nezdravý životní styl.

Největšími hrozbami pro vlasy jsou:

  • častá úprava pomocí zahřívání a horkého vzduchu,
  • nevhodné kosmetické přípravky,
  • stres,
  • znečištěné životní prostředí,
  • mrazivé počasí,
  • suchý vzduch,
  • nedostatečně výživná strava, chybějící vitamíny a minerály.

Naštěstí s tím můžete rychle a jednoduše něco udělat, stačí, když vsadíte na vyživující linii na vlasy, díky které budou jako v bavlnce. Taková linie obsahuje kombinaci produktů, které navzájem dokonale ladí a jejich součástí jsou výživné oleje a vitamínové složky.

Vyživující řada je primárně určena pro suché a lámavé vlasy. Celé ošetřování začíná šamponem na poškozené vlasy. Může obsahovat výtažky z bylinek, jako je ibišek, zelený čaj nebo heřmánek. Součástí jsou vždy také vitamíny, pro vlasy jsou důležité zejména vitamín A a vitamín E. Zároveň potřebujeme vlasy důkladně vyčistit pomocí přírodních ingrediencí, jakými jsou například jíl nebo čajovníkový olej. Nakonec by měl šampon i hydratovat a vyživovat, například pomocí bambuckého másla. Po umytí by měly být vlasy měkké a posílené.

Druhým krokem, který probíhá ještě při sprchování, je použití kondicionéru na poškozené vlasy. Jeho složení se podobá šamponu, ale jeho úkolem není odstraňování nečistot, proto se skládá spíše z hydratačních a zjemňujících složek, jako jsou různé oleje a másla.

Alespoň jednou týdně je třeba nanést na vlasu vyživující masku nebo zábal. Po použití tohoto produktu jsou vlasy extra jemné a příjemné na dotek. Zároveň nejsou rozcuchané a vysušené. Masku na vlasy si mají dopřát zejména ženy, které mají barvené vlasy nebo jinak chemicky ošetřené vlasy, například odbarvované konečky či vlasy s melírem.

Nejintenzivnější ošetření poskytuje olej na vlasy. Tato intenzivní péče je určena pro všechny typy vlasů. Obsahuje bambucké máslo, avokádový olej nebo kakaové máslo, neboť tyto složky intenzivně hydratují a dokážou vlasy chránit při úpravě vlasů žehličkou, kulmou nebo fénem. Olej na vlasy musí obsahovat i vitamíny, již zmiňované A a E, ale také zinek, mastné kyseliny, kolagen a různé druhy antioxidantů.

Jak používat vyživující řadu na vlasy


Prvním krokem v ošetřování vlasů je jejich důkladné umytí, aby byly schopny lépe vstřebávat všechny výživné látky. Šampon vmasírujeme do vlhkých vlasů a dopřejeme si také ošetření pokožky hlavy. Potom šampon důkladně smyjeme vodou. V případě, že jsou vlasy velmi poškozené, je vhodné používat vlažnou vodu a nikoli zcela horkou vodu, která vlasy ještě více vysušuje. Celý proces opakujeme dvakrát. Poprvé šampon vlasy důkladně umyje, během druhého mytí zase vlasy dokážou vstřebat vyživující komponenty.

Následně vlasy jemně vysušíme ručníkem, ale necháme je vlhké. Na konečky a délky naneseme kondicionér. Vyhýbáme se oblasti kořínků, které bychom takto příliš zatížili. Po deseti minutách můžeme z vlasů kondicionér důkladně smýt teplou, ale ne horkou vodou. V případě, že jsou naše vlasy velmi poškozené, je vhodné alespoň dva měsíce nepoužívat kulmu, žehličku a fén. Namísto toho necháme vlasy přirozeně vyschnout na vzduchu.

Po použití kondicionéru jeden nebo dvakrát týdně naneseme i masku na vlasy nebo olej na vlasy. Mokré vlasy jemně vysušíme ručníkem, podobně jako kdybyste ždímali kašmírový svetr. Potom na vlasy aplikujeme masku a necháme ji působit tři až pět minut. Na závěr produkt důkladně smyjeme z vlasů a poté je necháme přirozeně usušit.