Vše, co potřebujete vědět o prodloužení vlasů

predlzenie vlasov

Trápí vás řídké vlasy? Nebo jste se dali ostříhat a teď toho litujete? Možná vám vlasy padají během změny ročních období, kvůli těhotenství nebo kvůli nemoci. Ať je to jakkoli, existuje jednoduché řešení - prodloužení vlasů.

Dlouhé vlasy jsou pokládány za znak ženské krásy. Už během evoluce byly preferovány jako znak zdraví a plodnosti, což v podvědomí lidí převládá dodnes. Pokud vám příroda nenadělila hustou dlouhou korunu krásy, vyzkoušejte některou z následujících možností.

Jak si můžete vlasy prodloužit

  • Keratinová metoda - prameny se připojují na vlasy pomocí keratinu. Keratin je bílkovina, která je stavební jednotkou našich vlasů a díky tomu je propojení podobné přirozenému růstu a vlasy nepoškozuje. Keratin se zahřeje a prameny se připojují kleštičkami ke kořínkům vlasů. Po třech měsících je třeba je odpojit a přesunout zpět ke kořínkům.
  • Clip in – jde o příčesky, které se připojují k vlasům sponkou. Aplikace je jednoduchá, ale nemá dlouhého trvání a využívá se spíše jednorázově pro speciální příležitosti.
  • Microring – pro připojení vlasů využívá malý lehký kovový kroužek. Není třeba lepení ani nahřívání, takže je velmi šetrné. Do kroužku se vloží pramen vašich vlasů i napojovaných vlasů a kroužek se zatlačí kleštičkami. Této metodě se říká také eurolock.
  • Přišívání vlasů – vlasy se přišívají nebo háčkují k vašim vlasům. Tato metoda může způsobovat pocit tahání nebo svědění po aplikaci.

Pro koho jsou prodloužené vlasy vhodné?

Prodloužení vlasů je vhodné pro ženy s pevnými a zdravými vlasy, které jsou poněkud řidší nebo byly u kadeřnice příliš zkráceny. Kromě dodání délky zároveň zvyšují objem vlasů, proto jsou vhodné i pro jemné vlasy, pokud nejsou lámavé.

Naopak, prodlužování vlasů se nedoporučuje, pokud právě užíváte silná antibiotika nebo jiné léky, například během chemoterapie. Tehdy vlasy vypadávají a spoje by byly velmi oslabené. Prodloužení vlasů se nedoporučuje ani pro polámané a křehké vlasy. V první řadě se snažte zlepšit kvalitu a pevnost vlasů, pokud jsou velmi polámané, právě kratší střih jim výrazně pomůže. Prodlužování se nedoporučuje ani těsně po porodu, kdy v důsledku kolísání hladin hormonů vlasy maminkám vypadávají. Spoje prodloužených vlasů by je mohly zatížit a způsobit ještě intenzivnější vypadávání.

Jak pečovat o prodloužené vlasy

Abyste byli co nejdéle spokojeny s prodlouženými vlasy, je třeba dodržovat několik zásad při jejich mytí, česání a úpravě. Péče o prodloužené vlasy není složitá, máte-li vhodné pomůcky a znáte tyto triky.

Abyste byli co nejdéle spokojeny s prodlouženými vlasy, je třeba dodržovat několik zásad při jejich mytí, česání a úpravě. Péče o prodloužené vlasy není složitá, máte-li vhodné pomůcky a znáte tyto triky.

  • Vlasy je vhodné mýt v záklonu, tak jak to probíhá u kadeřnice.
  • Myjte si je pomocí šetrných šamponů na vlasy a požívejte spíše vlažnou a ne horkou vodu.
  • Nikdy si vlasy nerozčesávejte mokré. K rozčesávání prodloužených vlasů používejte speciální kartáče na prodloužené vlasy. Tak budete mít jistotu, že je nechtěně nevytrhnete. Nejprve začněte rozčesávat konečky vlasů a pomalu postupujte výše.
  • Je vhodné, abyste požívali kondicionér a také masku na prodloužené vlasy. Lehčí rozčesávání díky hebkému povrchu vlasů zajistí, že si nepoškodíte spoje ve vlasech. Speciální přípravky jim dodají také zdravý lesk.
  • Při sušení a kulmování nepoužívejte vysoké teploty. Ideální je používat fén na vlasy, který má také volbu foukání studeného vzduchu.

Kdy je třeba prodloužené vlasy odstranit?

Každému rostou vlasy jinou rychlostí. Prodloužené vlasy se obvykle odstraňují, když spoje odrostou asi pět centimetrů od kořínků. V průměru to trvá 3 až 5 měsíců. Následně máte dvě možnosti – prodloužené vlasy odstranit, nebo je posunout výše, zpět ke kořínkům vlasů. Mnoho žen si nechává prodloužení vlasů pouze do doby, než jim vlastní vlasy nedorostou do požadované délky. Myslete však také na to, že vlasy každý den přirozeně vypadávají. Kromě vašich vlastních vlasů vypadávají i ty prodloužené, proto je vhodné navštívit kadeřnici jednou za měsíc a zkontrolovat jejich stav.